Usuń wydarzenie, które zorganizowałeś
Wybierz, czy przy usuwaniu wydarzenia uczestnicy mają dostać informację o odwołaniu.
- Otwórz zorganizowane przez siebie wydarzenie w Kalendarz albo w Skrzynka odbiorcza → Wydarzenia.
- Stuknij czerwoną ikonę kosza u góry.
- W potwierdzeniu wybierz, czy włączyć Wyślij anulowanie do uczestników.
- Jeśli wysyłasz odwołanie, dodaj w razie potrzeby Opcjonalny komentarz.
- Przeczytaj, z których kalendarzy wydarzenie zostanie usunięte, a następnie stuknij Usuń. Stuknij Anuluj, aby zachować wydarzenie.
- Otwórz zorganizowane przez siebie wydarzenie w Kalendarz albo na karcie Wydarzenia.
- Stuknij Więcej, a następnie Usuń.
- Wybierz, czy włączyć Notify participants about this cancellation.
- Jeśli powiadamiasz uczestników, użyj Add a message (optional), aby dołączyć wiadomość.
- Przeczytaj, z których kalendarzy wydarzenie zostanie usunięte, a następnie stuknij Usuń. Stuknij Anuluj, aby zachować wydarzenie.
Potwierdzenie wymienia kalendarze objęte usunięciem. Zostaw powiadomienie włączone, jeśli uczestnicy mają dowiedzieć się o odwołaniu.
